Medisch Fitness

Wat is Medisch Fitness

Medisch fitness is een vorm van verantwoord sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in samenwerking met een fysieke trainer. Met medisch fitness werkt u actief aan een functioneel herstel.

Waarom medisch fitness?

Bij veel chronische klachten zoals fibromyalgie, chronische vermoeidheid, rug- en nekpijn, is het bij het sporten belangrijk aan te leren niet over grenzen te gaan, maar binnen de eigen mogelijkheden dit stap voor stap uit te bouwen.

Medisch fitness is gericht op:

  • Preventie: ter voorkoming van blessures en gezondheidsklachten.
  • Revalidatie: op een actieve manier aan uw klacht werken.
  • Re-integratie: begeleid sporten om terug te kunnen keren in het arbeidsproces.

Voor wie is medisch fitness?

Medisch fitness is geschikt voor iedereen die last heeft van chronische klachten en die willen werken aan hun eigen herstel. Wilt u trainen met een minimaal risico op blessures? Dan is dit iets voor u! Daarnaast is medisch fitness geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie weer op peil wil brengen bijvoorbeeld na een (sport)blessure, ziekteperiode of een  bevalling.

 

Vrij trainen

In de trainingszaal is er gelegenheid om vrij te sporten. Dit altijd na een verplichte intake bij een fysiotherapeut of Personal Trainer. Die maakt een passend trainingsschema op maat. Elk half jaar vindt er een check up plaats.

Neem contact met ons op

Klik hier voor informatie over uw privacy.


Call Now Button