Covid herstelzorg

Covid herstelzorg

Wanneer mensen het coronavirus hebben gehad ervaren zij vaak klachten tijdens hun herstel. Vooral met  betrekking tot de  ademhaling,  fysiek functioneren, vermoeidheid en cognitie. Het is belangrijk om conditie, functioneren en kracht onder goede begeleiding op te gaan bouwen. Ook belangrijk is om de belasting en belastbaarheid op elkaar te leren afstemmen.                                        

Mocht u klachten hebben naar aanleiding van COVID-19 en wilt u daar wat aan doen, dan bent u bij ons team aan het juiste adres.

Werkwijze:

De intake wordt gedaan door een fysiotherapeut. Deze inventariseert uw klachten en maakt een programma op maat voor u. Met de cliënt wordt besproken wat de behoefte is op weg naar herstel. Onder begeleiding van de fysiotherapeut traint u 1 a 2 maal per week, vaak in een kleine groep ‘lotgenoten’ of individueel.

Vergoeding:

U heeft een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig om in aanmerking te komen voor deze paramedische zorg. De maximale tijdsduur van deze zorg is 6 maanden, maximaal 50 behandelingen.  Na 3 maanden rapporteren de therapeuten de voortgang aan de huisarts die beoordeelt of en hoe deze zorg voortgezet moet worden.


Call Now Button