Medisch Fitness

Wat is Medisch Fitness

Medisch fitness is een vorm van verantwoord sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut / oefentherapeut. Met medisch fitness werkt u actief aan een functioneel herstel.

Waarom medisch fitness?

Bij veel chronische klachten zoals fibromyalgie, chronische vermoeidheid, rug- en nekpijn, is het bij het sporten belangrijk aan te leren niet over grenzen te gaan, maar binnen de eigen mogelijkheden dit stap voor stap uit te bouwen.m

Medisch fitness is gericht op:

  • Preventie: ter voorkoming van blessures en gezondheidsklachten.
  • Revalidatie: op een actieve manier aan uw klacht werken.
  • Re-integratie: begeleid sporten om terug te kunnen keren in hetarbeidsproces.

Voor wie is medisch fitness?

Medisch fitness is geschikt voor iedereen die last heeft van chronische klachten en wil  werken aan eigen herstel. Wilt u trainen met een minimaal risico op blessures? Dan is dit iets voor u! Daarnaast is medisch fitness geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie weer op peil wil brengen bijvoorbeeld na een (sport)blessure, ziekteperiode of een  bevalling.

Bij een medische indicatie valt medisch fitness onder fysiotherapie of oefentherapie. Indien gewenst kunt u uitstromen in Vrij trainen.

Vrij trainen

In de trainingszaal is er gelegenheid om vrij te sporten. Dit altijd na een verplichte intake bij een fysiotherapeut. Na deze intake, waarbij uw lichaamssamenstelling wordt gemeten en een conditionele test wordt afgelegd, krijgt u een op maat gemaakt trainingsschema. Dit wordt afgestemd op uw doelen voor het vrije trainen bij ons, zoals werken aan uw conditie, ondersteuning bij afvallen. Met dit persoonlijke schema is medisch fitness geschikt voor iedereen.

U maakt gebruik van apparaten die op een makkelijke manier in te stellen zijn. Hierbij wordt de specifieke conditie en kracht van het lichaam getraind.

Iedere drie maanden vindt er een (verplichte) check-up plaats. Mocht u dit zelf vaker willen kunt u dat afspreken met uw therapeut.


Call Now Button